Kursinnhold

Målet med opplæring i helse og omsorg er rettet mot å gi praktisk hjelp og imøtekomme behov for omsorg til mennesker som trenger det, i alle aldre og i ulike livssituasjoner.

Vi arrangerer kurs med forskjellig varighet og på ulike nivå. Innføringskurs i helse og omsorg krever ingen forkunnskaper og man får allsidig kjennskap til omsorgsarbeid. Vi har også kurs som passer for de som har tidligere erfaring fra helsevesenet og trenger en oppfriskning, eller for de som allerede har en utdanning fra helsevesenet fra et annet land, og som ønsker å sette seg inn i hvordan det norske helsevesenet fungerer. 

I yrkesrettede kurs vil man få en innføring i anatomi og fysiologi, ernæring, kosthold og livsstil, forebyggende helsetiltak, hygiene, etikk, sykdomslære, forflytning, ulike prosedyrer innen pleien, førstehjelp, dokumentasjon og praktisk pleie.

I kurs for minoritetsspråklige vil det i tillegg til helsefagene være helse i en norsk kontekst, helsenorsk og språkopplæring.

For de som har lang erfaring eller en utdannelse fra helsevesenet vil kursinnholdet i tillegg til helsefagene være oppbyggning av det norske helsevesenet, lovverket i helsevesenet, dokumentasjon, medikamentlære og praktiske sykepleieprosedyrer.

 DSC_6283 ny.jpg